Monet ihmiset ovat ottaneet yhteyttä liittyen sataman venepaikkoihin ja pysäköintiin. On esimerkiksi pelätty venepaikkojen tai parkkipaikojen vähenevän. Alueen suunnittelussa ensisijaisesti pyritään varmistamaan toimintojen sijoitus ja määrä niin, ettei ainakaan tilanne nykyisestään huonone. Alueelle suunnitellaan uutta toimintaa siten, että hyödynnetään koirapuiston aluetta sekä rinnealuetta sen vieressä, samalla pysäköintialuetta laajennetaan. Caravan- paikoille on ollut kysyntää, joten tässä investoinnissa on perusteltua toteuttaa toimiva, pieni caravan -alue, jonka huoltorakennuksen tiloja voivat myös veneilijät hyödyntää (tiskaus, pyykki, suihku, WC).

Pienveneluiska on herättänyt keskustelua, jonka perusteella ilmeisimmin sille tarve on olemassa. Kuvassa on hahmoteltu näkymää tulevasta pysäköintialueesta ja luiskan sekä lainelaavuille johtavan yhdyslaiturin paikasta. Tämä kokonaisuus suunnitellaan tarkemmin asiantuntijan kanssa, kun laituri- ja porttitoimittaja on valittu. Tavoitteena on, ettei venepaikkojen määrä vähene, eikä toisaalta laituria tai veneitä viedä liian lähelle asuintaloa. Ilmoittelen heti, kun tämä on suunnittelupöydällä, ja kutsun asiasta kiinnostuneet yhdessä laituritoimittajan kanssa paikanpäälle miettimään toteutusvaihtoehtoja.

Koska rantaviiva on varsin kivikkoinen, soutuveneiden rantaan nosto on hankalaa. Voimakkaan vedenkorkeuden vaihtelun vuoksi rannan kestävä loiventaminen on myös varsin ongelmallista. Tämän vuoksi olen hahmotellut rantaan pienveneille yhtäläiset pienvenetelakat. Määrää suurennetaan tarpeen mukaan vielä, kuvassa on paikkoja nyt 15 kpl. Satamakävelyllä toiveena esitettiin kalastusveneiden traileri- auto -yhdistelmälle vuokrattavia pitkittäispaikkoja pienveneluiskan läheisyyteen. Niitä on nyt suunnitelmassa 6 kpl, soutuveneille vuokrattavia autopaikkoja 10 kpl. Asiakaspaikkoja (vapaasti käytössä) on lisäksi 12 kpl kahvilan ja saunan ympäristössä, isomman veneluiskan luona olevat paikat säilyvät myös. Hankkeessa on mahdollista toteuttaa lisäpaikkoja pysäköintiin koirapuiston kohdalle n. 16 kpl.

Vanha saunarakennus on sen veran huonokuntoinen, ettei siihen ole järkevää tehdä mittavia remontteja. Sen sijaan salaojituksella voidaan käyttövuosia saada lisää ja ‘pienen pintaremontin’ tapaan voidaan tilojen toimivuutta ja viihtyisyyttä parantaa. Jätekatoksen siirtoa on toivottu, samoin koiraparkkia. Mitä mieltä olette, toimisiko jätekatos saunarakennuksen kahvilanpuoleisessa pääsä entisten huussien tilalla ja voisiko koiraparkin toteuttaa roskakatosta tuunaamalla?

Tutustukaa alla olevaan hahmotelmaan, ja kommentoikaa alle tai vaikka sähköpostilla esim. seuraavia:

1) Toiveet soutuvenetelakasta- millainen olisi toimivin? 

2) Soutuvenepaikkojen määrä ja sijainti – puuttuuko paikkoja?

3) Roskakatoksen ja koiraparkin toimiva toteutus / sijainnit?

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *