Tuumasta Tuotteeksi- Näy ja Myy verkossa

10.1. 2023 pidetyssä työpajapäivässä tutustuttiin verkkomyynnin välineisiin ja verkkomyynnin mahdollisuuksiin. Sami Hännisen alustuksella Johku- alustan mahdollisuuksista päästiin suoraan ‘syvään päähän’ ja asian ytimeen. Kysymyksiä herättivät paitsi nörttijargoniin kuuluvat vieraskieliset termit, myös kustannukset ja tukimahdollisuudet verkkokaupan käyttöön ottamiseksi. 

Valitettavasti suunniteltu suora esitys tilaisuudesta Facebookin kautta kohtasi teknisiä haasteita. Emme saaneet ääntä kuuluviin. Alta voitte katsoa JOHKU- esityksen Youtube- videona, sekä Teams -tallenteen Visit Karelian esityksestä.

Vuodenvaihteen tilastopläjäys

Hankevetäjän katsaus vuodesta 2022 kehittämisen näkökulmasta:

Hankkeessa on yritetty tavoittaa ja kerätä mielipiteitä ihmisiltä ja yrittäjiltä monin eri tavoin. Kesäkuussa pidettiin kaikille avoin satamakävely, jossa kerättiin ideoita sataman rakenteiden ja varusteiden toteuttamiseen. Syyskuussa toteutettiin Kyläilta -kierros, jolla kerättiin toiveita ja ideoita yleisesti matkailun kehittämiseen Heinävedellä. Sataman osalta loka-marraskuussa suunniteltiin Rantaparlamenttia yhdessä. Matkailun toiveasiakkaita ja palvelujen kehittämistä kartoitettiin myös kyselyillä: Heinävesi houkuttavaksi kysely tuotti suuntaviivat luontomatkailutuotteiden kehittämiselle, koirapuisto sai uuden paikan kyselyn myötä ja Pikagallupilla tehtiin vielä yhdessä tulevan Heinävesi -matkailubrändin pohjatyötä. Monet ihmiset ovat lähestyneet minua myös suoraan soittamalla, ja olen koittanut myös itse jalkautua vierailemaan yrityksiin ja yhdistyksiin. Kaikki osallistujat eivät nimilistoihin päädy, mutta excel -taulukko silti on varsin mukavaa luettavaa viime vuoden osalta. En voi kuin hämmästellä ja kiitellä Heinäveden ihmisiä, yhdistysaktiiveja ja yrittäjiä aktiivisuudesta oman kylän kehittämisen puolesta. Tästä on hyvä jatkaa vielä ensi syksyyn saakka yhteistä matkaa.

Yhteensä kontaktoituja ihmisiä Heinävedeltä ja lähikunnista eri tilaisuuksien, kyselyjen ja somen välityksellä on yli 900 kertaa. Tähän on laskettu kaikki osallistumiset, eli sama henkilö tai esim.- yritys on voinut osallistua useammankin kerran.

Visitheinavesi.fi -sivustolle saavat kaikki materiaalia lähettäneet oman esittelysivun. Kaikille kunnan ja matkailuyhdistyksen materiaaleissa mukana olleille toimijoille on tehty oma alasivurakenne jo valmiiksi sivuille. Mikäli jossain vaiheessa kevään aikana tulee ajankohtaiseksi tietojen tai kuvien lisääminen, niin olkaahan yhteydessä. Tämä on hankkeen ajan kaikille maksuton tukipalvelu yrityksen näkyvyyden parantamiseksi verkossa.

Muistilista- Mitä hankkeessa tapahtuu?

Tammi-helmikuu

Raportoinnit ja yleisiä paperitöitä hankkeen hallinnossa. Visit-sivujen ja esitemateriaalin työstöä. Käännökset ja taitto valmistuu tarkastettavaksi ennen julkaisua. Aineistot painoon helmikuun alussa. Helmikuun lopussa tutustumis- ja markkinointimatka Saksaan F.re.e -messuille ja yrityksiin.

Helmi-Maaliskuu

Sataman avaustapahtuman suunnittelua; kesäkauden uusien palvelujen suunnittelua, markkinointikampanja somessa. 

Huhti-toukokuu

Sataman rakennustyöt jatkuvat, alueet valmistuvat. Markkinointimatkat Kuopio (Kallaves’) ja Tampere (Kotimaan matkamessut). Yrittäjät tervetulleita mukaan messuosastoille!

Kesä-lokakuu

Kesätapahtumat, markkinlointitoimenpiteet, elokuussa raportointia ja tarkastellaan loppubudjetit. Hankkeen päätöstilaisuudet ja palautteet syys-lokakuussa.

Jaa

Facebook
Twitter
LinkedIn