Sisältö:

  • Heinävesi Houkuttavaksi – kyselyn tulokset
  • Kylätapaamiset alkavat
  • Osallistu satamasuunnitelman viimeistelyyn
  • Heinävesi matkailijan silmin- Mitä parannettavaa?

Heinävesi Houkuttavaksi – kyselyn tulokset ovat valmiit.

Kyselyyn saatiin mukavasti 36 vastausta eri puolilta Heinävettä, ja monet olivat panostaneet vastaamiseen huolella. Saimme todella hyviä ideoita matkailutoiminnan kehittämiseen ja jatkotarpeiden suunnitteluun. Kiitos vielä kerran kaikille vastaajille. Olemme yhteystietonsa jättäneiden kesken suoritetussa arvonnassa voittajan saaneet selville, ja palkinto matkaa Turkuun. Onnea vielä myös arvonnan voittajalle. Ohessa kyselyn tulokset tutustuttavaksi kokonaisuudessaan. Tulokset löytyvät myös täältä.

Kommentoi kyselytuloksia

Oletko eri mieltä tuloksista, tai haluatko täydentää niitä? Lähetä viestiä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla virpi.pakarinen@heinavesi.fi

Kylätapaamiset alkavat syys-lokakuussa

Kyselyssä keskeisiksi nousseita markkinointiasioita ja digiosaamisen tarpeita sekä matkailupalvelujen kehittämistä käydään läpi keskustellen kylätapaamisissa. Tavoitteenamme on kartoittaa kylien tukitarpeita liittyen matkailupalvelujen, kuten kylätapahtumien tai yritystoiminnan kehittämiseen. Yrittäjille ja kylien aktiivisille toimijoille suunnattuja tapaamisia järjestetään kaikissa halukkaissa kylissä Kirkonkylän,  Karvio-Varistaipale -alueen ja Kerman lisäksi. Laita viestiä tai soita, jos tällainen kokoontuminen kiinnostaa.

Haluatko, että tulemme tapaamaan kylätoimijoita ja yrittäjiä?

Ilmoita alla olevalla lomakkeella kylänne toivottu aika ja paikka

Sataman rakennustyöt alkavat syyskuussa

Tarjouspyyntöjen viimeinen jättöpäivä on 31.8. ja tämän jälkeen pääsemme tekemään ja aikatauluttamaan rakentamisen työsuunnitelman. Ensimmäisessä vaiheessa kuluvan syksyn aikana tavoitteena on vähintäänkin saada vanhan huoltorakennuksen ympärille salaojat, uusi septilaitteisto paikalleen ja LVIS- ja ympäristösuunnitelmat sekä tulevien rakenteiden osalta tarvittavat rakennuslupa-asiat valmiiksi. Seuraava hanketiedote julkaistaan 10.9.2022 mennessä ja siinä kerrotaan rakentamissuunnitelmista tarkemmin.

Osallistu nyt suunnitteluun!

Kutsumme kaikki halukkaat osallistumaan sataman ympäristösuunnitelman viimeistelyvaiheeseen mukaan. Syyskuun aikana tehdään suunnitelma valmiiksi ns. Ykkösalueelle, joka sijoittuu vanhan huoltorakennuksen ympärille ja sisääntulon puolelle. Vanhaa kahvilarakennusta ei pureta, ennen kuin korvaava uusi rakennus alueelle toteutetaan. Tässä hankkeessa selvitetään mahdolliset toteutustavat ja kustannukset uudelle rakennukselle. Jatkosuunnitelmissa huomioidaan tulevien matkailupalveluja tarjoavien yrittäjien sekä satamassa asioivien ihmisten tarpeita mahdollisimman tasapuolisesti.

Ohessa tähän saakka saatujen kommenttien perusteella laadittu luonnos ensimmäisen vaiheen toteutusalueesta. Keskeiset huolenaiheet ovat liittyneet pysäköintipaikkojen riittävyyteen ja veneluiskan käytettävyyteen, sekä ‘parlamenttipaikan’ säilymiseen. Ykkösalueelle on mahdollista sijoittaa maksimissaan n. 20 autopaikkaa karsimalla pois kasvillisuutta ja olaskelutilaa.  Mutta mitä muuta alueelle halutaan kuin autoja? Nyt on aika vaikuttaa mm. pysäköintipaikkojen määrään, tapahtuma-alueen kokoon ja sijoitukseen sekä varuste- ja kalustevalintoihin.  Mitä leikkivälineitä lapsille tarvitaan? Entä oleskeluvarusteita? Minne ne olisi hyvä sijoittaa? Millainen ’koiraparkki’ olisi lemmikeille hyvä? 

 

Komentoikaa luonnoksen ideoita vapaasti esim. lähettämällä viestiä tai sähköpostia, kirjoittamalla kommentti artikkelin lopussa olevaan kenttään tai osallistumalla keskusteluun Foorumilla. Tulevissa kylätapaamisissa käydään läpi esitettyjä  muutostoiveita ja kommentteja. 

Laajempi ympäristösuunnitelma

Työn alla on myös laajempi, matkailun näkökulmasta koko Heinävettä tarkasteleva ympäristösuunnitelma, jossa otetaan kantaa esim. opastukseen, yleisilmeeseen ja saavutettavuuteen. Kyselyssä tähän saatiin paljon arvokasta taustatietoa, mutta lisääkin tarvitaan: Missä opasteita pitäisi parantaa, missä tarvittaisiin polkujen tai reittien kunnostusta, mistä vieraslajit tulisi saada poistettua? Kirkonkylän osalta voidaan yhdessä kartoittaa ongelmat ja myös pohtia ratkaisuja liikenteellisesti hankaliksi todettuihin kohtiin keskustan alueella. Kaikkiin asioihin ei varmasti voida parannuksia luvata, mutta ainakin saadaan ongelmat ja niiden laajuus kootusti tiedoksi oikeille tahoille korjaussuunnittelua varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *