Mitäs hankkeen jälkeen?

Loppuraportti elokuussa

Loppuraportti hankkeista  alkaa olla viilailuja vaille valmis. Raportti julkaistaan elokuun loppuun mennessä ja se sisältää sekä investointi- että kehittämishankkeen toteutuksen. Lyhyesti todettakoon, että kaikki tavoitteiden mukaiset toimenpiteet on saatu toteutettua, rahat käytettyä ehkä ihan tehokkaastikin, ja palautteen perusteella myös pääosin tarpeelliseksi koettuihin toimenpiteisiin. 

Satama-Kahvila Kermacotta on viestinyt, että kiirettä on kahvilassa riittänyt, satamassa vierailevien ihmisten määrä on ollut vahvasti nousujohteinen aiempaan kesään verraten. Myös uudesta Visit- ilmeestä olemme saaneet positiivista palautetta. Kuntasivujen uudistus käynnistyy nyt syksyllä, ja samaan aikaan teemme vielä täydennyksiä ja tarpeellisia muutoksia myös Visit -sivuille. 

Sataman uudet huoltorakennuskontit ovat edelleen vähän kesken, toivottavasti saamme ne elokuun aikana kokonaan käyttökuntoon. Opasteet on jo painovalmiiksi tehty, mutta täytyy painatuksen kanssa odottaa siihen saakka kunnes todella palvelut ovat valmistuneet, ja käyttökunnossa.  Opastuksen suhteen olemme saaneet myös kesän aikana yleisöltä toiveita joihinkin muutoksiin, ja lisääkin toiveita vielä otetaan elokuun ajan vastaan. Kaikkia toiveita ei varmasti pystytä toteuttamaan tänä kesänä, mutta syksyn aikana kunnassa linjataan tarpeellisten toimenpiteiden jatkosuunnitelmia. Nyt kannattaa siis olla aktiivinen ja tuoda omat toiveet keskustelupöytään mukaan!

Rääkkylä-Paksuniemi

Miten kehittäminen jatkuu?

Liperin, Rääkkylän ja Heinäveden yhteinen jatkohanke luontomatkailun kehittämiseen odottaa rahoituspäätöstä. Hanke on tarkoitus polkaista käyntiin heti syyssateiden mukana, ja siinä on tavoitteena rakentaa Pohjoisen Saimaan ympäristöön kuntarajat ylittäviä pyöräily- ja vesireittejä. 

Satamahankkeessa tehtiin polkupyöräilijän näkövinkkelistä Heinävedellä ja lähikunnissa liikkuen kartoitusta palveluista ja niiden tarpeesta 400 km:n reitin verran.  Pyöräilyn suosio matkustusmuotona on voimakkaassa kasvussa, ja nyt on oiva aika miettiä mitä Heinäveden kylät voisivat pyöräilijöille tarjota. 

Löytyisikö kylästä vaikkapa jostain sähköpistoke kännykän ja sähköpyörän lataustarpeisiin? Entä jokin laavu tai muu sateensuoja lepohetkeen? Ehkä jopa jokin pellonkulma veden lähellä teltan kanssa yöpymiseen?  Näitä ja paljon muuta pohditaan pyöräreittien palvelukehittämiseksi. Mielellään otamme vastaan kaikkia ideoita kylien mahdollisuuksista palvelujen tarjoamiseen. Osaltaan palvelujen kehittäminen  voi myös tuoda lisätuloa ja lisäturvaa kylissä asuville.

Lähetä meille palautetta ja toiveita

Voit lähettää palautetta ja toiveita tai kysymyksiä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse os. virpi.pakarinen@heinavesi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *