EU_EAKR_ESR_FI_vertical_20mm_rgb
VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb
ely logo
vaiheessa

Kevään aikana satamassa tapahtuu vielä seuraavaa:

Tehdään Caravan- alueen tukimuurit ja viimeistellään muut muurein reunustetut alueet. Pinnoitetaan kulkuväylät ja parkkipaikat murskeella, vahvistetaan nykyisen veneluiskan reunoja murskeella. Asennetaan paikalleen uusi veneluiska, uusi laituri, pienveneranturit, laituriportit ja lukot, valvontakamerat ja latauspiste sekä pienemmät valaisimet. Rakennetaan valmiiksi Rantaparlamentti ja INFO-piste kyltteineen. Siistitään uimarantaa ja vanhan huoltorakennuksen WC-tilat. Tuodaan paikalleen uusi huoltorakennus. Tasataan ja mullataan nurmialueet ja istutusalueet. Istutetaan kasvit ja kylvetään nurmet. Asfaltoidaan sisääntulotie ja rantaparlamentin edusta. Istutetaan kesäkukat ja tuodaan kalusteet ja somisteet paikalleen. Tämä kaikki on saatava toteutettua varsin pienellä aikajaksolla lumien sulamisen jälkeen, kun samaan aikaan myös kesän veneilykausi pyörähtää käyntiin. Toivotaan suotuisia alkukesän säitä, ja pidetään positiivinen asenne päällimmäisenä kiireenkin keskellä 🙂

Oheiseen kuvaan on hahmoteltu tulevat pinnoitteet ja istutusten paikat. Kun saamme murskepinnat alueelle tasattua ja tiivistettyä, kutsumme kaikki mukaan parkkipaikkojen suunnittelua varten. Mihin tarvitaan pitkittäispaikkoja, mihin talvisäilytyspaikkoja, entä mahdollisuus pitkäaikaispysäköintiin tai omn paikan varaamiseen?

Kevättä autetaan, jotta ehditään...

Rakennustyöt pyritään käynnistämään mahdollisimman aikaisin keväällä, sillä tekemistä ennen veneilykauden alkua on vielä paljon. Koko alue on vielä ilman murskepintaa, joten liejua päätyy sulamis- ja sadevesien mukana rantaveteen sitä enemmän, mitä kauemmin joudumme pinnoitustyön aloitusta odottamaan. Myös veneiden lasku on mahdotonta, ellei alueelle saada ajoissa kantavaa pohjaa tehtyä. Lumien sulamista sataman rantavyöhykkeellä onkin hieman päätetty jouduttaa nostamalla osa lumipenkoista sulamaan jäälle. Tästä ei aiheudu vesien likaantumista kaupunkien tapaan, sillä lunta ei ole satamaan muualta tuotu, eikä talvella alueella ole öljyisiä tai muitakaan ympäristölle haitallisia aineita käsitelty. Samat, jokseenkin puhtaat vakkakin hiekkaiset lumet sulavetenä joka tapauksessa veteen valuisivat, ja näin (toivottavasti) saadaan alue nopeammin kuivaksi työn jatkamista ajatellen. 

 

Kermanranta Satama Open 10.6.

Sataman valmiusasteen mukaan tarvittaessa  soveltaen alueen avajaiset pidetään 10.6.2023 klo 12-24. Toimintaa on sekä satama-alueella, että uimarannalla. 

Tapahtumapäivä  kokoaa Sataman miljööseen paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä monenlaisen ohjelman ympärille. Alueelle tehdään myös yritysten ja yhdistysten tuota- ja palveluesittely- sekä myyntipisteitä. Tapahtuma toteutetaan yritysten, kunnan ja satamahankkeen yhteistyönä. Päivän aikana on mm. lähituotetori ja paljon mukavaa tekemistä koko perheelle, iltaa vietetään laituritanssien, karaoken ja elävän musiikin kera.

Satama Open-tapahtumapäivän ’Yrityspassilla’ voi voittaa keskustan liikkeissä leimoja keräämällä pikapalkinnon, ja kaikki leimat keräämällä myös osallistua tuotepalkintojen arvontaan. Järjestämme päivän ajaksi sataman ja keskustan välille ilmaisen kuljetuksen, jotta siirtyminen niiden välillä on sujuvaa ja leimojen kerääminen onnistuu kaikilta helposti. Tavoittelemme lähiaikoina henkilökohtaisesti kaikkia keskustan liikkeitä tämän passi-idean tiimoilta. Osallistuminen on täysin maksutonta, mutta toivomme osallistuvien yritysten lahjoittavan palkintoja arvontaan.

Kylätapahtumat näkyviin!

10.6. on myös valtakunnallinen Avoimet Kylät – päivä. Mikäli kylissä järjestetään jotakin omia pikku tapahtumia samana viikonloppuna, autamme niiden markkinoimisessa, ja vahva tuki tulee myös tästä valtakunnallisesta näkyvyydestä. Olisihan mainiota, että ihmiset voisivat kiertää eri kohteissa ympäri Heinävettä. Valtakunnallisen Avoimet kylät- päivän näkyvyyttä voimme myös markkinoinnissa hyödyntää. Tällä hetkellä tiedossamme on mm. Säynämön taidepolun avajaiset 10–11.6.

 

Ilmoita tapahtumat itse

Autamme kaikki halukkaat alkuun  tapahtumien julkaisemisessa. Näin kaikki voivat itse julkaista tapahtumia, tarjouksia ja muita ajankohtaisia asioita silloin kun se parhaiten sopii. Julkaisussa on ajoitustoiminto, joten yhdellä kerta voi julkaista vaikka koko kesän tiedossa olevat tapahtumat ja tarjoukset. 

Teen teille valmiin pohjan ja opastan ‘kädestä pitäen’ kuinka tämä itse onnistuu. Oheisesta videosta voi jo katsoa mallia.

 

Ottakaa yhteyttä sähköpostilla virpi.pakarinen@heinavesi.fi

tai puhelimitse 050 4737310

Jaa: