Ohessa ensimmäinen luonnos satama-alueen suunnitelmasta kommenttikierrokselle teille tuleville alueen käyttäjille. Järjestämme satamassa kävelykierroksen ja keskustelutilaisuuden kuudes kuudetta kello kuusi, eli 6.6.klo 18. Paikalle on tulossa mukaan kuntapäättäjiä ja projektipäällikkö, joten kommentit ja ehdotukset suunnitelman sisältöön saa kerralla useammallekin kohdehenkilölle viestitettyä, samalla voidaan jo tehdä suunnitelmaan tarvittavia muutoksia. Tulkaa ihmeessä paikalle jos vain pääsette!

 1.  

Powered By EmbedPress

Tutustu luonnokseen

Kommentoikaa alle tai laittakaa vaikka sähköpostia / soittakaa, jos jokin suunnitelmassa mietityttää. Tämä on tosiaan vasta ensimmäinen luonnostelma niiden kommenttien pohjalta, joita tähän mennessä on kertynyt. Huomioikaa erityisesti seuraavat asiat:

 1. Onko pysäköintipaikkoja riittävästi ja oikeassa paikassa? Trailereille on suunnitteilla erillinen pysäköintipaikka tulotien puolelle, joten merkityt paikat lähinnä henkilöautoille Caravan- alueen ohella.
 2. Missä mielestänne on tärkeää olla veneiden laskulle luiskat? Ohessa esitettynä nykyinen luiska parannettuna + uusi luiska takaosaan. Risteyksestä pyöriminen halutaan pois, joten suunnitteilla on rakentaa riittävästi kääntötilaa pysäköintialueen puolelle tai mahdollisesti muuttaa Kurikkaniementien liittymän sijaintia hieman lähemmäs kirkonkylää (jos maanomistusolot sen mahdollistavat)
 3. Rannan soutuvenepaikat säilyvät, ja veneiden käsittelyä helpottamaan on suunnitteilla yhtenäiset ramppiratkaisut. Onko toiveita millainen ratkaisu olisi toimivin?
 4. Millaista kesäkauden ulkopuolista käyttöä alueella on? Tarvitaanko esim. talviuimareiden tiloissa huomioida jotakin erityistä?
 5. Mitkä ovat mielestänne mieluisimmat paikat oleskeluun ja maailman ihmettelyyn satama-alueella? Näihin paikkoihin voitaisiin sijoittaa esim. penkit roskiksineen tai picnic- pöytäryhmiä.
 6. Vanha huoltorakennus säilyy. Mitä erityisesti tulisi olla korjauslistalla, tai mitä lisätilaa kaivataan?
 7. Muuta huomioitavaa? Mitä muuta pitäisi suunnitelmassa erityisesti ottaa nykyisten käyttäjien näkökulmasta huomioon?
Before After IMG_20220524_142801jälkeen4
Before After IMG_20220524_135409jälkeen2
Before After IMG_20220524_135805jälkeen3

Kommmentoi suunnitelmaa

Jaa artikkeli:

4 vastausta

 1. Muuta huomioitavaa;
  – rannasta olisi hyvä lähteä merkitty luontopolku mieluiten rantoja pitkin. Veneilijänä tiedän, että on kiva päästä rannassa kävelemään joku kiva reitti. Täällä se on lähinnä kävely autotietä pitkin kylälle, ei ehkä niin kiva. Tosin tämä ei taida olla mahdollista, koska kunta ei ilmeisesti omista juuri rantoja? Toisaalta hanke on kuitenkin luontomatkailua edistävä? Luulen, että reitti palvelisi myös kesäkauden ulkopuolellakin.
  – tiedossahan on, milloin joku alueella oleva risteilylaiva on tulossa Heinäveden satamaan, niin olisi kiva jos edes silloin satamassa tapahtuisi jotain esim. torimyyntiä, kirpparia tms. pieni tapahtuma
  – voisiko talvellakin olla mahdollista vuokrata sauna?
  – roskakoreja alueella
  – venepaikoille vedenottopisteet ja sähköt (saattaa toki jo ollakin)

  Yleisesti Heinäveden kunnalla olisi hyvä olla nettisivuillaan karttapalvelu, josta näkisi ajatasaisen kaavatilanteen, luontopolut, liikuntapaikat, suojellut alueet, kunnan omistamat maat ym. muu julkinen tieto
  mallia voisi ottaa vaikka naapurikunnasta https://kuntanetcloud02.cgisaas.fi/karttapalvelu.liperi/

  1. Kiitos ideoista ja kommenteista. Tulevan talven aikana on tarkoitus hankkeessa toteuttaa kartat, joissa olisi esim. melonta-, hiihto- ja pyöräreittejä taukopaikkoineen. Asfaltoitua aluetta kahvilan edessä voi jatkossa paremmin käyttää esim. juuri tapahtuma- ja myyntipaikkana. Selvittelemme myös mahdollisia uusia reittejä luontopoluille kirkonkylän ja sataman ympäristössä.

 2. 1. Periaatteessa pysäköintipaikkoja on riittävästi, ajatellen mm. veneilijät! Mutta jos rannalle tulee uusia, isoja “Paviljonkeja” yms, parkkipaikat on katsottava silloin uudestaan. En usko että mitää suurta “pyydystä” rantaa tulee, perusteena kannattavuus.
  2. Minulla oli 20 vuotta iso matkavene, noin 10 m. Lasku keväällä ja nosto syksyllä. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia mm tien suhteen, ongelmitta kaikki sujui. Liikennemerkein voi myös asiaa parantaa. Miksi 2 laksupaikkaa, toinen paikka voi hankaloittaa takaosan muuta käyttöä!
  5. Nykyisen satamakahvilan ympäristö on sopiva paikka oleskeluun ja pällistelyyn
  6. Vanha huoltorekennus, tuntematta rakennukssn nykytilaa / kuntoa, on vaikea ottaa kantaa mitä pitäisi tehdä. Säilyttää / korjata pitää mm sauna, hileasema ja wc tilat.
  7. Koko prosessi pitää lähteä nykyisistä käyttäjistä ja niiden tarpeista. Turistiaika on todella pieni, noin 6 viikkoa, silla ajalla on todella vaikea saada aikaa kannattavaa bisnestä. Valmiuksia voisi olla, jos löytyy joku yrittääjä joka investoisi siihen jonkun bisneksen, siis yritysvetoisena. On haastava paikka suurille investoineille. Karviossa on jo jonkun verran tehty investointeja jotka palvelet veneijöitö – matkaa vesitse on noin 10 km kirkonkylästä.

  1. Kiitos hyvistä kommenteista. Juuri näin, kaikki suunnitelmat pitää lähteä käyttäjien tarpeista, niitä yritämme kaikin keinoin nyt kerätä tietoomme suunnittelun tueksi. Yritysvetoiseksi kehittämistä on suunniteltava, sillä kunnan roolihan voi jatkossa olla vain ‘mahdollistaja’, esim. tontin tai tilojen vuokrajana. Hankkeessa selvitetään erilaisia mahdollisuuksia liiketoimintaan, esim. vuokraamot, ohjelmapalvelut jne. sekä veneilijöille, että laajemminkin luontomatkailuun liittyen. Yhteistyö muiden kylien ja kuntien kanssa on tärkeää kannattavalle toiminnalle, sillä harva paikkakunta on yksinään riittävän vetovoimainen ajatellen kasvavaa ja varsinkin ympärivuotista matkailuliiketoimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *