EU_EAKR_ESR_FI_vertical_20mm_rgb
VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb
ely logo

Tiedote sataman palvelutilanteesta

Valmiit palvelut

  1. Pilssi-septityhjennyspaikka laivalaiturilla
    Laitteella voi tyhjentää sekä veneiden, että matkailuajoneuvojen septisäiliöt. Laitteeseen on merkitty PILSSI ja SEPTI -teksteillä oikea tyhjennysletku. Laite käynnistyy vihreästä painikkeesta. Mikäli ongelmia ilmenee, päivystysnumero on 040 555 3037. Heinäkuun loma-aikoina virka-ajalla tavoitettavissa tekn. joht. Anna-Kaisa Eskelinen, p. 040 355 6320.
  2. Caravan- matkaparkki ylätasanteella ja muurin alapuolella tarjoaa yhteensä 10 sähköistettyä paikkaa. Paikat ostetaan venepaikan tapaan tekstiviestillä tai Kermacotasta, ohjeet löytyvät Kermacotan ulkoseinältä. Paikkoja ei voi toistaiseksi varata etukäteen, varausjärjestelmä on kuitenkin työn alla. Matkaparkin hintaan sisältyy sähkö. Voit maksaa varauksen seuraavasti: Laita viesti VENEPARKKI10E numeroon 16350.
  3. Hileasema toimii entiseen tapaan, entisellä paikallaan. Mikäli ongelmia ilmenee, ottakaa yhteyttä päivystysnumeroon 040 555 3037. Teknisessä toimessa heinäkuun loma-aikoina virka-ajalla tavoitettavissa myös tekn. joht. Anna-Kaisa Eskelinen, p. 040 355 6320.
  1. Kanootti-, kajakki-, suplauta- ja venevuokrausta tarjoaa Kermacotta. Saatavissa myös lainattavia pihapelejä ja polkupyöriä ym. Kermacotan puhelin 040 5851350.
  1. Puhtaan veden piste on laivalaiturilla. Mikäli hana on lukossa, avaimen saa Kermacotasta. Myös muiden lukittujen tilojen avaimet saa Kermacotasta.
  1. Ajokaivo on matkailuajoneuvoille tehty uuden huoltorakennuksen luokse, mutta sitä ei voida virallisesti ottaa käyttöön ennen kuin saadaan toimiva uusi huoltorakennus, ja siihen liitetty huuhteluletku. Hätätilanteessa kaivoa voi käyttää, mutta kaivo tulee huuhdella käytön jälkeen kantovedellä.

 

Uuden huoltorakennuksen tilanne

Kuten satamassa kävijät ovat havainneet, uusi huoltokonttirakenne saapui 9.6., mutta se on juhannuksen aikaan peitetty pressuilla. Rakennuksessa on vakavia rakenteellisia ongelmia, jotka täytyy saada korjattua ennen kuin sitä voi käyttää. Asiaa on selvitelty toimittajan kanssa, mutta vielä ei ole ratkennut kuinka tässä edetään. Varaudumme siihen, että asian korjaaminen vie aikaa, ja toivomme alueen käyttäjiltä kärsivällisyyttä tilanteessa. Vanhan huoltorakennuksen WC- tilat ja saunatilat ovat käytössä normaalisti.

Hanke päättyy syksyllä, joten jokin ratkaisu tähän ennen talvea on löydettävä.

Venepaikkojen lukitus

Laituriporttien lukituksen toimittaja BLC järjestää koulutuksen alueesta jatkossa vastaaville henkilöille lukkojen asennuksen yhteydessä. Venepaikan omistajat voivat kysyä tarkempaa aikataulua Teknisestä toimistosta. Alun perin oli tarkoitus, ettei lukitusta vielä kesällä 2023 oteta käyttöön, jotta voidaan kaikille venepaikan haltijoille toimittaa tarvittavat avaimet tai koodit sekä ohjeistukset kaikessa rauhassa. Nyt kuitenkin on alueella ollut jonkin verran ilkivaltaa valvontakameroista huolimatta, joten asia on uudelleen harkinnassa.

Hileaseman tilanne

Hileasemalle on ostettu uusi laite, mutta sitä ei asenneta vanhan tilalle niin kauan kun vanha laite toimii. Uuden asentaminen samaan tilaan vaatii rakennuksen katon avaamisen ja tiloissa muutostöitä. Suunnitelmissa onkin esitetty erillisen hileasema- vuokraamotilan toteuttamista vanhan huoltorakennuksen takana olevalle alueelle heti kun se on mahdollista. Näin toteutettuna voitaisiin vanha asema jättää paikalleen odottamaan rakennuksen purkua, joka on todennäköisesti lähivuosina edessä.

Opasteet ja kyltit

Opaste- ja muut pysyvät kyltit ovat tekeillä. Vierasvenelaiturille on tulossa ohjeita, samoin caravan- alueelle. Venepaikat ja caravan -paikat myös numeroidaan. Yrittäjiltä odotan mahdollisia mainosaineistoja tämän kuun loppuun saakka, ja sen jälkeen lähtevät aineistot painoon. INFO- taulun Kermacotan puoleiselle seinälle tulevat pysyvät mainokset, ja jos tilaa jää, niin erillinen ilmoitustaulu, johon voi kiinnittää nastoilla vaihtuvia mainoksia. Digitaalinen Info- näyttö on tulossa kuun lopulla myös sähköpääkeskuksen päätyyn Kermacotan puolelle, ja siihen saa halutessaan mainoksia muuta tiedotettavaa näkyviin. Mainos- ja muun info-aineiston voi lähettää virpi.pakarinen@heinavesi.fi.

Jaa: